Tidligere elev Lasse

Lasse

Lasse-2

Lasse kombinerer webvirksomhed og ph.d.-ansættelse

En studentereksamen fra Rybners Tekniske Gymnasium kan være startskud til alle tænkelige karrierer.

For Lasse Juhl Pedersens vedkommende førte huen med det mørkeblå bånd ham sikkert videre til Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i Lyngby, hvor han først uddannede sig til diplomingeniør, dernæst civilingeniør og nu har kastet sig ud i at skrive en ph.d.-afhandling. Derudover har han gang i fire webfirmaer!

Lige siden Lasse gik i 1. g på Rybners Tekniske Gymnasium, har han drevet webvirksomhed sideløbende med studierne, og i dag er han involveret i fire webfirmaer under fællesnævneren it og byggeri. Han og de andre involverede har ingen kontorlokaler ude i byen. Det er unødvendigt, for de kan styre det hele fra en computer. Opfindsomhed og iværksætterånd er karaktertræk, som mange elever tilegner sig i løbet af de tre år, de går på det tekniske gymnasium med fokus på projektorienterede naturvidenskabelige og tekniske fag.

- Jeg og en klassekammerat etablerede i 1.g webshoppen Makalay.dk, hvor man kan købe høretelefoner, tasker, ure og andre accessories. Vi startede med at stå og pakke varerne hjemme på værelset og indlevere dem på posthuset. Sidenhen fik vi et firma til at varetage alt vedrørende opbevaring og levering, og webshoppen eksisterer skam stadig i bedste velgående, beretter den 28-årige ph.d.-studerende.

Innovative isoleringsmaterialer
Han er godt i gang med sin ph.d.-afhandling.

- Jeg forsøger at udvikle og sammensætte isoleringsmaterialer, som er modstandsdygtige over for fugt og skimmelsvamp - specielt i forhold til gamle huse og kirker, hvor man ikke må ændre på facaderne og derfor kun kan isolere indefra, forklarer Lasse Juhl Pedersen, der også laver computersimuleringer af såvel fugtskader som nybyggeri i et af sine webfirmaer.

Han er ph.d.-ansat på DTU med en ugentlig fridag til at hellige sig de mange web-aktiviteter. Inden længe drager han tre uger til Brasilien for at deltage i en ph.d.-skole og blive undervist af professorer fra hele verden.

Lasse-3